Sunday, March 3, 2013
IMELIHTNE BANOFFEE KOOK
VAJA LÄHEB:
PÕHJAKS:
100g sulatatud võid
250g purustatud digestive küpsiseid
KARAMELLIKS:
100g võid
100g pruuni suhkurt
397grammine purk kondenspiima
KATTEKS:
4 banaani
300g vahukoort
kaunistuseks purustatud shokolaadi-kakaopulbrit vms
+ 20cm läbimõõduga koogivorm
SAMM 1.
Sega sulatatud või ja küpsised omavahel, ning suru koogivormi põhja ja äärtesse. Lase jahtuda 10min.
SAMM 2.
Sulata või ja suhkur pliidil ühtseks massiks, kuni suhkur on ära kadunud; tee seda madalal tulel. Siis lisa kondenspiim ja lase umbes 1 minutiks tugevalt keema kuni näed ilusad karamellist värvi ja konsistentsi. Vala karamell Digestive põhjapeale ja las jahtub vähemalt 1 tund.
SAMM 3.
Lõika banaanid viiludeks ja aseta üks kiht nüüd karamelli kihi peale. Siis vahusta vahukoor ja sega see üle jäänud banaanidega ja aseta vahukoore kiht banaanikihi peale. Peale raputa nt. kakao- või shokolaadipulbrit.
Voila! Nii lihtne see ongi! Pole ahju vaja egas midagi!
Eilu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment