Selle retsepti märksõnad oleks: odav, kiire ja ülimaitsev.
Varu siis endale:
1. Üks baklazaan (selline keskmine)
2. Üks sibul ja natuke küüslauku
3. Tomatipastat (täitsa tavaline, ilma igasuguste lisadeta)
4. Arabbiata (või miskine sarnane) tomatikaste
5. Juustu
Lõika baklazaan ketasteks, pintselda natuke õliga ja viska ahju kuniks nad küpsevad pehmemaks, kuldseks. Samal ajal koori ja viiluta üks sibul ja viska pannile. Kui sibul juba kenasti klaasjas ja pruun on, lisa sinna soovi korral veidi küüslauku. Lisa sibula-küüslaugumassile pooleks tomatipasta ja arabbiata kaste (paneme neid pooleks, kuna arabbiata üksi on natuke liiga vürtsine ehk) ja lase see värk soojaks. Nüüd võta ahjust baklazaaniviilud ja lihtsalt uputa nad sinna tomatikastme-sibula-küüslaugu segusse ära, nii et nad oleks kenasti selle sees, üleni kaetud. Kui sellega toime saad, siis puista kõigepeale riivitud juust (jällegi vabal soovil kogus, niipalju kui ise tahad). Pane natukeseks pannile kaas peale, et juust kenasti ära sulaks ja voilaa, valmis ta ongi. Superkiire, supermaitsev ja mitte kõige ebatervislikum toit (nojah, juust on vaieldav, kuid siiski me ju vajame valku :P ).
Tublid!!! Olgu retsepte edasi tulla palun, muidu jääb mu pere nälga!!!
ReplyDelete