VAJA LÄHEB:
- 350 g tumedat šokolaadi (kasutasin 2x200g Bitteri šokolaadi)(tükeldatult)
- 50 g võid (minu jaoks alati Delma Light ja minu jaoks sobib see ideaalselt ja maitse on sellest sõltumata perfy, aga of course võite kasutada ka kõige rammusamat 'õiget' võid..see on lihtsalt minu retsept ja kuidas mina teen:* )
- 12 muna (ma kasutasin 10pirakat tegelikult, sest mul rohkem ei olnud)
- 50 g suhkurt
VALIKULINE:
Kuna mul oli igav ja ma olin just Karima blogis ringi tuulanud, ja ilastanud tema šokolaadikookide peal oleva kreemise-koorese-šokolaadise katte peale, siis ma otsustasin ka segada tunde järgi järelejäänud 50g Bitteri šokolaadist u. 100g vahukoorega, et samasugune asi enda koogile tekitada..et oleks silmailu või nii..ma muidugi olen nii tark, et uhasin siis igavusest ja tuunimisvajadusest ka tunde järgi kookoshelvestega üle, seega minu imeahvatlev voolav shokolaadigarneering koogipeal ei paistagi välja..ühesõnaga - selle võib vabalt ära jätta - vähem kaloreid ja ei muuda kooki kuidagi paremaks või halvemaks tegelikult!
- 50 g tumedat šokolaadi
- 100 g vahukoort/kohvikoort
- kookoshelbeid
VALMISTAMINE:
- Sulata šokolaad veevannil (või mikros) ja lisa juurde 50g võid
- Eralda munakollased munavalgetest
- Vahusta munakollased 30g suhkruga kohevaks ja lisa sulatatud šokolaadiga kokku
- Vahusta munavalged
- Kui munavalged on vahustunud pehmeks vahuks, siis lisa 20g suhkurt, ja mikserda kuni on tugev-paks valge vaht (See võtab natukene aega..ma mõtlesin juba, et olen midagi mokka keeranud, aga ei..natuke kannatust lihtsalt.)
- Sega nüüd šokolaadisegu munavalge vahuga
- Jäta veerand koogisegust alles ning kalla ülejäänud segu võitatud koogivormi - mina kasutasin 22cm läbimõõduga ümmargust koogivormi, sest mul on see kiiks, et tahan et mu koogid oleksid alati KÕRGED nagu kohvikus - ei meeldi madalad kökatsid :D
- Küpseta 150kraadises ahjus u. 30-40 minutit
- Alles jäänud segu tõsta rõdule või külmikusse tahenema (Kuna koogis puudub jahu, siis ahjust välja võttes seesmine osa hakkab lohku vajuma - seega see järelejäänud šokolaadivaht on lausa imeline täiend sellele augule - ja maitse muutub tahenedes nii-nii mõnusaks kreemiseks, et see on lausa kohustuslik garneering :D)
- Eemalda vorm ja lase koogil taheneda, hiljem lisa külma tõstetud segu koogi keskele. Võid veel kaunistada ükskõik millega - mandlilaastud, šokolaaditükid (there can never be enough chocolate!) kookoshelbed jms.
Kavatsen sedasama kooki pakkuda oma külalistele reedel, eelkõige kuna see on NII HEA, ja kuna ma olen hetkel jahu enda menüüst täielikult välja lükanud - siis see on lausa ideaalne! Nüüd aga ma tahaks suhkrust ka täielikult tegelikult lahti saada selles koogis..seega proovin seda varsti oma mugandustega..inshallah annan teada kuidas välja tuli!
Bon Appétit!
vàga nammu ! proovin seda kindlasti teha ykspaev
ReplyDeletehihihi - nii põnev, ootan juba ka teiste katsetusi :D
ReplyDelete