Friday, October 5, 2012

IMELIHTNE-IMEMAITSEV ŠOKOLAADIKOOK

Ahoi-Ahoi - Eileen siinpool sood..mitu päeva juba tunnen piinlikust, et sai see blogi nüüd tehtud..ja midagi üles ei ole uploaditud - võib siin ainult minu Ferrero Rocherite peale ilastada veidi...Aga on laupäeva hommik, tulin just jooksmast - 50 minutit juhhei! Ja otsustasin, et enne kui lähen pessu ja enne kui ma jätkan Love Medicine'i lugemist ja enne kui ma asun kanamaksa pasteeti ja täidetud suvikõrvitsaid valmistama [mida ma siis inshallah üritan hoolikalt kaaluda ja valmistada esimest korda elus, et oskaksin teiega hiljem ka retsepte jagada] siis jagan teiega oma lemmik šokolaadikoogi retsepti! Trust me, kes mind vähegi teab, teab, et ma olen kõige suurem magusanägu, kes selles maailmas eksisteerinud on - seega, olen omajagu šoksikooke siin ka mekkinud..Restoranides on šoksikook alati midagi mida ma tellin, ja reeglina alati asi milles ma pettun..kas on liiga kõva, või nätske, või kuiv või...See kook on aga väga mahlane, ja minu sõbrad-musitarid ülikoolis isegi ei suutnud sõnu suust välja saada, ainult tegid natuke-kohtlaseid oigamishäälitsusi ;) Ja lisaks maitsele, minu LEMMIK asi selle koogi juures on selle super-suur, magus ja pirakas kirss, et see kook ei vaja grammigi jahu:)


VAJA LÄHEB:

  • 350 g tumedat šokolaadi (kasutasin 2x200g Bitteri šokolaadi)(tükeldatult)
  • 50 g võid (minu jaoks alati Delma Light ja minu jaoks sobib see ideaalselt ja maitse on sellest sõltumata perfy, aga of course võite kasutada ka kõige rammusamat 'õiget' võid..see on lihtsalt minu retsept ja kuidas mina teen:* )
  • 12 muna (ma kasutasin 10pirakat tegelikult, sest mul rohkem ei olnud)
  • 50 g suhkurt

VALIKULINE:
Kuna mul oli igav ja ma olin just Karima blogis ringi tuulanud, ja ilastanud tema šokolaadikookide peal oleva kreemise-koorese-šokolaadise katte peale, siis ma otsustasin ka segada tunde järgi järelejäänud 50g Bitteri šokolaadist u. 100g vahukoorega, et samasugune asi enda koogile tekitada..et oleks silmailu või nii..ma muidugi olen nii tark, et uhasin siis igavusest ja tuunimisvajadusest ka tunde järgi kookoshelvestega üle, seega minu imeahvatlev voolav shokolaadigarneering koogipeal ei paistagi välja..ühesõnaga - selle võib vabalt ära jätta - vähem kaloreid ja ei muuda kooki kuidagi paremaks või halvemaks tegelikult!
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 100 g vahukoort/kohvikoort
  • kookoshelbeid

VALMISTAMINE:
  1. Sulata šokolaad veevannil (või mikros) ja lisa juurde 50g võid
  2. Eralda munakollased munavalgetest
  3. Vahusta munakollased 30g suhkruga kohevaks ja lisa sulatatud šokolaadiga kokku
  4. Vahusta munavalged 
  5. Kui munavalged on vahustunud pehmeks vahuks, siis lisa 20g suhkurt, ja mikserda kuni on tugev-paks valge vaht (See võtab natukene aega..ma mõtlesin juba, et olen midagi mokka keeranud, aga ei..natuke kannatust lihtsalt.)
  6. Sega nüüd šokolaadisegu munavalge vahuga
  7. Jäta veerand koogisegust alles ning kalla ülejäänud segu võitatud koogivormi - mina kasutasin 22cm läbimõõduga ümmargust koogivormi, sest mul on see kiiks, et tahan et mu koogid oleksid alati KÕRGED nagu kohvikus - ei meeldi madalad kökatsid :D
  8. Küpseta 150kraadises ahjus u. 30-40 minutit
  9. Alles jäänud segu tõsta rõdule või külmikusse tahenema (Kuna koogis puudub jahu, siis ahjust välja võttes seesmine osa hakkab lohku vajuma - seega see järelejäänud šokolaadivaht on lausa imeline täiend sellele augule - ja maitse muutub tahenedes nii-nii mõnusaks kreemiseks, et see on lausa kohustuslik garneering :D)
  10. Eemalda vorm ja lase koogil taheneda, hiljem lisa külma tõstetud segu koogi keskele. Võid veel kaunistada ükskõik millega - mandlilaastud, šokolaaditükid (there can never be enough chocolate!) kookoshelbed jms. 


Kavatsen sedasama kooki pakkuda oma külalistele reedel, eelkõige kuna see on NII HEA, ja kuna ma olen hetkel jahu enda menüüst täielikult välja lükanud - siis see on lausa ideaalne! Nüüd aga ma tahaks suhkrust ka täielikult tegelikult lahti saada selles koogis..seega proovin seda varsti oma mugandustega..inshallah annan teada kuidas välja tuli!

Bon Appétit!






2 comments:

  1. vàga nammu ! proovin seda kindlasti teha ykspaev

    ReplyDelete
  2. hihihi - nii põnev, ootan juba ka teiste katsetusi :D

    ReplyDelete