- 500g maksa (kasutasin Perdix halal kanamaksa)
- 1 porgand (minu oma kaalus 185g)
- 1 suurem küüslaauguküüs
- 1 sibul (lõikasin pooleks, sest minu omad on nii pirakad - poolik kaalus 100g)
- 1/2 sl võid praadimiseks
- maitseaineid (kasutasin aroomisoola ja pipart - maitse järgi)
- 1 köögiviljapuljong
Eilu siin - Täna oli minu kolmas maksapasteedi tegu - esmakordselt kanamaksaga, olen iga kord veidi erinevalt teinud, seega see ei ole asi, kus peab 100% näpuga retsepti jälgima :)
VALMISTAMINE
- Haki sibul, küüslaauk ja riivi porgand, ning pane pannile koos 1/2 spl võiga praadima
- Samal ajal tükelda maks, ning lisa pannile, pruunista. (ei pea üldse kaua praadima, selle ajaga kui ma juba saumikserit või köögikombaini otsin ja valmis panen, on juba enam-vähem praadimine lõpukorral - lihtsalt pruunistad)
- Lase natuke jahtuda ning aseta praetud segu köögikombaini või kasuta saumikserit - vahet ei ole, olen mõlemat proovinud ja tulemus on sama - lisa natuke võid või köögiviljapuljongit et saada kreemjas pasteet - olen mõlemat proovinud - ja ei ole mingit vahet, seega minu jaoks on puljong eelistatum.
- Kalla segu mõnda anumasse, minu oma ei ole just väga fotogeeniline - aga tahtsin, et mahuks ühte karpi ära. Parem kui paned siis külmuma ja oma aega ootama, aga meie peres lendab suht kohe masinast tulles riisikettale juba :)
Bon Appétit!

No comments:
Post a Comment