Friday, October 5, 2012

lihtne maksapasteet



  •  500g maksa (kasutasin Perdix halal kanamaksa)
  • 1 porgand (minu oma kaalus 185g)
  • 1 suurem küüslaauguküüs 
  • 1 sibul (lõikasin pooleks, sest minu omad on nii pirakad - poolik kaalus 100g)
  • 1/2 sl võid praadimiseks
  • maitseaineid (kasutasin aroomisoola ja pipart - maitse järgi)
  • 1 köögiviljapuljong

Eilu siin - Täna oli minu kolmas maksapasteedi tegu - esmakordselt kanamaksaga, olen iga kord veidi erinevalt teinud, seega see ei ole asi, kus peab 100% näpuga retsepti jälgima :)


VALMISTAMINE
  1. Haki sibul, küüslaauk ja riivi porgand, ning pane pannile koos 1/2 spl võiga praadima
  2. Samal ajal tükelda maks, ning lisa pannile, pruunista. (ei pea üldse kaua praadima, selle ajaga kui ma juba saumikserit või köögikombaini otsin ja valmis panen, on juba enam-vähem praadimine lõpukorral - lihtsalt pruunistad)
  3. Lase natuke jahtuda ning aseta praetud segu köögikombaini või kasuta saumikserit - vahet ei ole, olen mõlemat proovinud ja tulemus on sama - lisa natuke võid või köögiviljapuljongit et saada kreemjas pasteet - olen mõlemat proovinud - ja ei ole mingit vahet, seega minu jaoks on puljong eelistatum.
  4. Kalla segu mõnda anumasse, minu oma ei ole just väga fotogeeniline - aga tahtsin, et mahuks ühte karpi ära. Parem kui paned siis külmuma ja oma aega ootama, aga meie peres lendab suht kohe masinast tulles riisikettale juba :)
Bon Appétit!

No comments:

Post a Comment