Noniinoniinonii.. võtsin siis
kätte, et katsetada ära oma ebayst ostetud safran ja keevitasin kokku
järjekordse paella. Ma väga loodan, et ma nüüd kuivatatud saialille safrani
pähe sinna paella sisse ei toppinud, aga oodatud kollast värvi ta siiski ei
andnud piisavalt ja sai asja kurkumiga turgutatud.
Paella retsepti sain algupäraselt
mingist selveri reklaamlehest ja see kohe köitis mu tähelepanu, aga nagu
Lembuuna-bambuunale kohane, oli mul vaja muidugi seda retsepti endale
sobivamaks kohandada ja nüüd ei ole sellest algupärasest paellast midagi järel
ja sündinud on Paella a la Lembi.
Kui soovid proovida, siis sea
valmis järgmised esemed ja ained:
- Suur pann
- Paprika, mis lõika ribadeks
- Sibul, mis samuti ribadeks tarvis lõigata
- Mõned tomatid (4-5 tk), mis lõika sektoriteks (või misiganes tükid Sulle rohkem sobivad)
- 3-4 porgandit, millest lõika kettad (pärast porgandite koorimist muidugi)
- Kanafilee (ca 500 g), mis lõika meelepärasteks kuubikuteks, ribadeks vms (kes tahab halal kanafileed, siis seda saab edukalt Prisma külmkapist, ca 7 eurot kilone kilepakend, halal kanakintsud/koivad mida saab ka eduliselt kasutada ja mis ongi algupärases retseptis, on Selveri külmkapis, alla 3 euro kilone pakend)
- Natuke õli
- Ca 8-9 dl (peaaegu liiter) puljongit maitse järgi (mina kasutan kanapuljongit)
- Näputäis safranit või selle puudumisel sobib ideaalselt ka kurkum
- Rohelisi herneid ja/või aedube (neid saab ka iga poe külmkapist aastaringselt, mina ostan tavaliselt kumbagi ühe paki ja siis panen pool pakki ja pool pakki – 400 grammised pakid ja ülejäänud sügavkülma järgmist korda ootama)
- Mereande (nt Selveri mereandide kokteil ja kooritud krevette) – maitse järgi. Kasutan ise Selveri mereandide kokteili, seal on sees nii rannakarbid kui krevetid, nii et ei pea eraldi ostma krevette juurde kui ei soovi
- Soola ja pipart.
Kõigepealt pruunista kanafilee
pannil ja pane see siis kõrvale oma aega ootama.
Natukeses õlis hauta/kuumuta
sibul läbipaistvaks, lisa porgandikettad. Kuumuta 4-5 minutit. Lisa pannile
kanafilee, paprikaribad, riis ja safran ning natuke soola ja pipart – sega
hoolega segi, kuumuta minutike ning siis vala peale kuum puljong. Lase kogu sel
gemüsel haududa kuskil 15-20 minutit (kuni riis on paisunud ja enam ei tundu
nagu oleks pannil mingi supp). Nüüd lisa tomatisektorid, herned/oad ning
mereannid. Lase veel 5-10 minutit haududa (vajadusel, kui tundub, et võib
kärssama hakata, pane veel natuke puljongit või kasvõi törtsuke kuuma vett).
Kuna tänu Eileenile olen ma muutunud suuremat sorti mangofänniks, lisan selle
viimase satsi ajal ka mangokuubikuid. Ja voilaa – maitsev paella-laadne toit
ongi valmis.
Hispaanlasest sõber jagas
tarkust, et paella ei olegi selline asi, mida kõik teevad ühe retsepti järgi,
vaid igas majapidamises on oma paellategemise viis. Selline siis on minu oma.
Head isu!
Teie suuserdis-Lembi
Kõht läheb tühjaks kohe selle peale..
ReplyDelete