Täna sai siis käidud koos Lailaga kepikõndi tegemas ja 5
kiltsa läbi kimatud. Tagasi jõudes olime läbimärjad, aga rõõmsad – liikumine teeb
mõnusa tunde küll. Koju tulles oli peas teadmine, et täna tahaks midagi
küpsetada, aga see peaks olema hästi lihtne ja kiire. Seega korraldasin kiire
hanke ja haarasin möödaminnes selverist paki pärmi-lehttaigent ning kotitäie
odavaid õunu, mis minu üllatuseks olid väga maitsvad ja magusad (kui ma nüüd õigesti
mäletan, siis mingi ca 56 senti kilo).
Kodus koorisin õunad ära, lõikasin väikesteks tükkideks,
segasin kaneeli, suhkru ja natukese sulatatud võiga. Siis rullisin taigna
õhukeseks ja panin õunagemüse sinna peale ja keerasin selle nodi rulli.
Kuna mul ühest ebaõnnestunud trühvlikatsest oli järel ka
kausikesetäis seda nn kommisisu, siis otsustasin teise taignarulli sellega
täita. Täidis koosnes: 1 karp maitsestamata toorjuustu, ca 200 grammi valget
shokolaadi, üks mango ning umbes 50 grammi võid. Kommina see end käsitleta ei
lasknud, kuna jäi liiga vedel, kuid lehttaigna sisse, otsad kenasti kinni – jäi
tulemus nagu oleks tegemist kohupiimaga. Igatahes üks siin sõi ja kiitis, et
väga hea kohupiimarull.
Panin mõlemad vorstid korraga pannile ning küpsetasin 200
kraadi juures 20 minutit. Tulemus oli kiire, lihtne ja maitsev.
see on see mu lemmik struudel ?? nämmmmm
ReplyDeleteEi see ei ole see, tollel oli mingi teine taigen, aga ma ei viitsinud ise taigent teha, läksin kergema vastupanu teed ja võtsid pärmi-lehttaigna. Aga oli ka väga nämm :)
ReplyDeleteAga see on kindlasti sama hea.. nämm, tahaks ka:D
ReplyDelete