Sunday, October 7, 2012

Odav, kiire ja lihtne õunarull



Täna sai siis käidud koos Lailaga kepikõndi tegemas ja 5 kiltsa läbi kimatud. Tagasi jõudes olime läbimärjad, aga rõõmsad – liikumine teeb mõnusa tunde küll. Koju tulles oli peas teadmine, et täna tahaks midagi küpsetada, aga see peaks olema hästi lihtne ja kiire. Seega korraldasin kiire hanke ja haarasin möödaminnes selverist paki pärmi-lehttaigent ning kotitäie odavaid õunu, mis minu üllatuseks olid väga maitsvad ja magusad (kui ma nüüd õigesti mäletan, siis mingi ca 56 senti kilo).

Kodus koorisin õunad ära, lõikasin väikesteks tükkideks, segasin kaneeli, suhkru ja natukese sulatatud võiga. Siis rullisin taigna õhukeseks ja panin õunagemüse sinna peale ja keerasin selle nodi rulli.

Kuna mul ühest ebaõnnestunud trühvlikatsest oli järel ka kausikesetäis seda nn kommisisu, siis otsustasin teise taignarulli sellega täita. Täidis koosnes: 1 karp maitsestamata toorjuustu, ca 200 grammi valget shokolaadi, üks mango ning umbes 50 grammi võid. Kommina see end käsitleta ei lasknud, kuna jäi liiga vedel, kuid lehttaigna sisse, otsad kenasti kinni – jäi tulemus nagu oleks tegemist kohupiimaga. Igatahes üks siin sõi ja kiitis, et väga hea kohupiimarull.

Panin mõlemad vorstid korraga pannile ning küpsetasin 200 kraadi juures 20 minutit. Tulemus oli kiire, lihtne ja maitsev. 


3 comments:

  1. see on see mu lemmik struudel ?? nämmmmm

    ReplyDelete
  2. Ei see ei ole see, tollel oli mingi teine taigen, aga ma ei viitsinud ise taigent teha, läksin kergema vastupanu teed ja võtsid pärmi-lehttaigna. Aga oli ka väga nämm :)

    ReplyDelete
  3. Aga see on kindlasti sama hea.. nämm, tahaks ka:D

    ReplyDelete